Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü İstanbul Et İşletme Müdürlüğü,
İstanbul ilinde faaliyet gösterip et satış reyonu olan perakende zincir
marketlere tır veya takım bazında ithal taze karkas sığır eti satışı
yapılacağını duyurdu.
Et ve Süt Kurumu tarafından İstanbul ilinde fiilen faaliyet gösterip 5 ve üzeri şubesi olan ve et satış reyonuna sahip perakende zincir marketlerine TIR bazında İthal Taze Karkas Sığır eti satışı yapılacak.
Söz konusu İthal Taze Karkas Sığır Eti satışı aşağıda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecek:
• İstanbul ili Avrupa yakasından ithal taze karkas etini teslim almak isteyen firmalar İstanbul Et İşletme Müdürlüğüne, Anadolu yakasından ithal taze karkas etini teslim almak isteyen firmalar ise Sakarya Et Kombinası Müdürlüğüne müracaat edecek.
• Satış ve teslimatlar başvuru sırasına göre İstanbul Et İşletme Müdürlüğü ve Sakarya Et Kombinası Müdürlüklerince yapılacak.
• Polonya mahreçli İthal Taze Karkas Sığır Eti satış fiyatı 145,00 TL/Kg + KDV, Fransa mahreçli İthal Taze Karkas Sığır Eti satış fiyatı 155,00 TL/Kg + KDV olup, satışlar peşin bedelle (Mal bedeli, Kombina Müdürlüğünün belirleyeceği hesap numarasına EFT veya havale yoluyla yapılacak) gerçekleştirilecek.
• Ürün teslimatı; kabul işlemi ve ödemeden sonra gerçekleştirilecek.
• Ödeme ve teslimat günü Alıcıya ilgili kombina Müdürlükleri tarafından bildirilecek. Bu bildirim tarihinden itibaren en geç 2 (iki) gün içerisinde ödeme yapılacak. Alıcı firma, ödemeye ilişkin dekontu teslimattan önce ilgili kombinaya tevdii edecek. Ödeme yapılmaması durumunda sıradaki Alıcı firmaya teslimat yapılacak.
• Fransa ve Polonya mahreçli ithal taze karkas sığır etlerinde ödemeler, veteriner giriş belgesi üzerinde belirtilen kilogram üzerinden yapılacak olup, faturalandırmada veteriner giriş belgesi üzerinde belirtilen kilogram esas alınacak. Alıcı firma, buna herhangi bir itirazda bulunmayacağına dair taahhütname imzalayacak.
• Alıcı firmalar, ithal taze karkas sığır etlerini tır bazlı olarak kendi işyerlerine teslim alabilecekleri gibi, İstanbul Et İşletme Müdürlüğü ve Sakarya Et Kombinası Müdürlüğü rampasından da teslim alabilecek.
• İthal taze karkas sığır etlerini tır bazlı olarak kendi işyerlerine almak isteyen firmaların rampalarına gelen etlerin yükleme ve boşaltma işlemleri firma personellerince ivedilikle yapılacak. Kabul işlemleri Kurum personelince Alıcı firmanın işyerinde yapılacak. Firma, Kurum personellerine uygun çalışma koşullarını sağlamakla mükellef olacak.
• İthal taze karkas sığır etlerini Kombina rampasından teslim almak isteyen firmalarda ise yükleme ve kabul işlemleri Kurum personelince yapılacak. Yüklemeden sonra satış işlemi gerçekleşmiş olacak.
• Kurum, ürün teslimatından sonra ürününün kalitesine ve tartımına ilişkin sorumluluk kabul etmeyecek. Alıcı, bu konu hakkında itiraz etmeyeceğine dair Kombina Müdürlüğüne taahhütname verecek.
• Her bir Alıcı firmaya 1 TIR ithal taze karkas sığır eti verilecek.
• Alıcı, teslimat noktasında yeteri kadar yetkili personel görevlendirecek.
• Ürün sevkiyatı, et taşımaya uygun araçlarla yapılacak.
• Talep formu ve taahhütname ile satış usul ve esasları firma yetkilisi tarafından doldurularak imzalanacak. Firma yetkilisi müracaat aşamasında imza sirküsü ve yetki belgesini ibraz edecek. Vekâlet verilmesi durumunda; belgeleri imzalayan kişiyi yetkilendiren noter onaylı vekaletname, vekile ait nüfus cüzdanı fotokopisi ve noter onaylı imza beyannamesi ibraz edilecek.
• Ramazan ayı boyunca Et ve Süt Kurumundan alınacak olan ithal karkaslardan elde edilen kıyma 190,00-TL’den, kuşbaşı 210,00-TL’den satılacak.
• İbraz Edilecek Belgeler: Alıcı firmalar, Ticaret Sicil Belgesini, Vergi Levhasını, 5 ve üzerinde şubesi olduğuna ilişkin belgeleri ve İrtibat Bilgilerini (posta adresi, telefon numarası, v.s) alımı yapacakları Kombina Müdürlüğüne imzalı, mühürlü olarak ibraz edecekler.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Talep Formu ve Taahhütname formu için tıklayınız.