Süt ve Tereyağının İhracat Prosedürlerinde Değişikliğe Gidildi
12 Mayıs 2023

Süt ve Tereyağının İhracat Prosedürlerinde Değişikliğe Gidildi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, “İhracatı Kayda Bağlı Ürünler Hakkında” bir duyuru yayınladı.

Duyuruda, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin (OAİB) yazısına atıfla, İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ (İhracat: 2006/7)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2023/6) marifetiyle (GTP:0402) “Süt ve krema (konsantre edilmiş veya ilave şeker ya da diğer tatlandırıcı maddeleri içerenler)”, (GTP:0405.10) “Tereyağı ”, (GTP:0701.90)“Patates (taze veya soğutulmuş) Diğerleri ”, (GTİP:0703.10.19.00.11) “Kuru soğan”, (GTİP:0713.33.90.00.19)” “Adi fasulye (beyaz fasulye dahil) (Phaseolusvulgaris) ve (GTİP: 0713.40.00.00.13) "Kırmızı mercimek ”in İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesinde yer almakta olduğu ve söz konusu ürünlerin ihracatlarının kayda alınmasında Ticaret Bakanlığı talimatları doğrultusunda, sadece Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) koordinatör olarak atandığı ifade edildi.

Bununla birlikte, yukarda bahsi geçen ürünlerden (GTP:0402) "süt ve krema (konsantre edilmiş veya ilave şeker ya da diğer tatlandırıcı maddeleri içerenler)” ile (GTP:0405.10) “Tereyağı" ihracat prosedüründe düzenlemeye gidilmiş olduğu, konu ile ilgili detayların öğrenilmesi ve gerekli evrakların temini için Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) ile iletişime geçilmesi gerektiği belirtildi.