Birleşik Krallık Gümrük Beyannamesi Servisi’nde Bakım Çalışmaları Gerçekleştirilecek
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Birleşik Krallık’ta
25-26 Mart 2023 tarihlerinde CDS
sisteminde bakım çalışmaları gerçekleştirileceğini duyurdu.
Birleşik Krallık Gümrük Beyannamesi Servisi (CDS), gerçekleştirilecek planlı bakım nedeniyle, 25 Mart 2023 Cumartesi 21:30 ile 26 Mart 2023 Pazar 04:30 arasında kullanılamayacak. Kesinti esnasında gerçekleştirilecek eylemler, kesinti süresinin sonunda işleme alınacak.
Bu süre zarfında bir mal hareketi referansının (GMR) oluşturulması, güncellenmesi veya başlatılması işlemleri gerçekleştirilemeyecek.
HMRC, Sürüm 4.0.0'ın bir parçası olarak tanıtılan beyan doğrulama değişiklikleriyle ilgili olarak Beyan Tamamlama talimatları hakkında kılavuz yayımlandı.
Beyannamelerin yayımlanmasının ardından uyulması gereken tamamlama talimatlarına ilişkin bilgilendirmeler kılavuzda yer almakta. Söz konusu değişikliklerden, CDS’nin bir önceki sürümünde oluşturulmuş olan beyanlar da etkilenecek.
Yapılan değişikliklerle uyumlu olacak olan Beyan Tamamlama Talimatlarındaki gerekli güncellemelerin en kısa sürede gerçekleştirileceği bildirildi.
İlgili kılavuz için tıklayınız.
Son Eklenen Yazılar
-
ABD deki 800 dolar altı muafiyet kalktı
-
ABD Telafi Edici Vergi Hk (Türkiye menşeli Demir veya çelikten petrol boruları)
-
Malezya menşeli/çıkışlı sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithalatında dampinge karşı vergi
-
AB SKDM Danışma Süreci
-
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik
-
AB İthalat Kontrol Sistemi-2 (ICS2) Sürüm 3 - ülkeler bazında karayolu ve demiryolu taşımacılıkları için gereklilikler
-
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/21)