Geçiş Belgesi Otomasyon Sistemi’ne Giriş İşlemi E-Devlet Üzerine Taşındı
Geçiş Belgesi
Otomasyon Sistemi’ne (GEBOS-2) giriş işlemi e-Devlet üzerine taşındı.
Geçiş Belgesi Otomasyon Sistemi (GEBOS-2) geçiş belgesi dağıtım işlemlerinin etkin, verimli ve kurallara uygun bir şekilde yürütülmesi amacıyla TOBB tarafından geliştirilmişti.
Söz konusu sistem, sınır kapılarında bulunan geçiş belgesi dağıtım bürolarının yanı sıra taşımacı firma kullanıcılarının da erişimine açılmıştı.
Otomasyon sisteminin faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana geçen süreçte yaşanan gelişmeler ve teknolojide ulaşılan seviye, güvenli ve daha kolay bir erişim için GEBOS-2’ye e-Devlet üzerinden giriş yapılması imkânını yarattı.
Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucunda, 13.03.2023 tarihi itibarıyla GEBOS-2’ye e-Devlet aracılığıyla giriş sistemi devreye alındı.
Son Eklenen Yazılar
-
ABD deki 800 dolar altı muafiyet kalktı
-
ABD Telafi Edici Vergi Hk (Türkiye menşeli Demir veya çelikten petrol boruları)
-
Malezya menşeli/çıkışlı sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithalatında dampinge karşı vergi
-
AB SKDM Danışma Süreci
-
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik
-
AB İthalat Kontrol Sistemi-2 (ICS2) Sürüm 3 - ülkeler bazında karayolu ve demiryolu taşımacılıkları için gereklilikler
-
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/21)