İran ve Türkiye Elektrik İhracatında Anlaşma İmzaladı
İran ve Türkiye arasında imzalanan enerji anlaşması
kapsamında İran’dan Türkiye’ye elektrik ihracatı gerçekleştirilecek.
İran Enerji Bakanı Ali Ekber Mahrabiyan, ülkenin enerji ve elektrik alanındaki diplomasi çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Mahrabiyan, enerji alanında diplomasinin İran için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu konuda bölge ülkeleri ile işbirliğini artırmaya yönelik politikalar geliştiriyoruz” dedi.
Mahrabiyan, “Coğrafi konumumuz diğer ülkelere elektrik ihracatında stratejik öneme sahip. Elektrik üretimindeki seviyemiz ve coğrafi konumunuz bize önemli fırsatlar sunuyor” dedi.
Mahrabiyan, bölge ülkeleri ile enerji ve elektrik alanlarında diplomasi ve işbirliği önem verdiklerini belirterek, Türkiye ile elektrik alt yapısı ve ihracatında anlaşmalar imzaladıklarını söyledi.
Mahrabiyan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Tahran ziyaretinde iki ülke arasında elektrik alt yapılarının geliştirilmesinin ele alındığını söyledi.
Mahrabiyan, “Türkiye ile imzalanan enerji anlaşması kapsamında İran’dan Türkiye’ye üç önemli noktadan elektrik ihracatı gerçekleşecek. Bunun için Hoy-Van, Hoy, Başkale ve Bazergan-Doğubeyazıt bölgeleri seçildi” ifadelerini kullandı.
Son Eklenen Yazılar
-
ABD deki 800 dolar altı muafiyet kalktı
-
ABD Telafi Edici Vergi Hk (Türkiye menşeli Demir veya çelikten petrol boruları)
-
Malezya menşeli/çıkışlı sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithalatında dampinge karşı vergi
-
AB SKDM Danışma Süreci
-
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik
-
AB İthalat Kontrol Sistemi-2 (ICS2) Sürüm 3 - ülkeler bazında karayolu ve demiryolu taşımacılıkları için gereklilikler
-
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/21)