OECD: “Küresel Yavaşlamadan En Çok Avrupa Etkilenecek”
OECD, 2022 tahminini yüzde
3,1 oranına marjinal bir şekilde
yükseltirken, dünya ekonomik büyümesinin gelecek yıl yüzde 2,2'ye gerileyeceğini ifade etti.
Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yaptığı açıklamada, küresel ekonominin gelecek yıl resesyondan kaçınması gerektiğini ancak Avrupa'yı en sert şekilde vuran ve 1970'lerden bu yana yaşanan en kötü enerji krizinin keskin bir yavaşlamayı tetikleyebileceğini belirterek, merkez bankalarını faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeye çağırdı.
OECD, 2022 tahminini yüzde 3,1 oranına marjinal bir şekilde yükseltirken, dünya ekonomik büyümesinin gelecek yıl yüzde 2,2'ye gerileyeceğini ifade etti. 2024'te ise küresel büyüme hızının yüzde 2,7'ye yükseleceğini öngördü.
OECD, küresel yavaşlamanın ekonomileri eşit olmayan bir şekilde etkilediğini ve Rusya Ukrayna savaşının hem ticari faaliyetleri etkilemesi hem de enerji fiyatlarında artışa sebep olması nedeniyle Avrupa'nın en ağır yükü taşıdığını söyledi.
Son Eklenen Yazılar
-
ABD deki 800 dolar altı muafiyet kalktı
-
ABD Telafi Edici Vergi Hk (Türkiye menşeli Demir veya çelikten petrol boruları)
-
Malezya menşeli/çıkışlı sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithalatında dampinge karşı vergi
-
AB SKDM Danışma Süreci
-
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik
-
AB İthalat Kontrol Sistemi-2 (ICS2) Sürüm 3 - ülkeler bazında karayolu ve demiryolu taşımacılıkları için gereklilikler
-
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/21)