Moldova’dan Transit Geçişlerde Yolların Kullanımı İçin Geçiş Ücreti Ödenecek
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Moldova’da yol
ücretleri hakkında bilgilendirme yayınladı.
Kişinev Ticaret Müşavirliğinden yapılan bilgilendirmede, 22 Aralık 2022 tarihli ve 55 sayılı Moldova Cumhuriyeti Acil Durumlar Düzenleme Komisyonu'nun 11. maddesi (Ek № 1) uyarınca, 10 Ocak 2023'ten itibaren 27 Şubat 2022 tarihli ve 3 numaralı Yönetmeliğin 25. Maddesinin yürürlükten kaldırıldığı bildirildi.
Bu nedenle, Moldova Cumhuriyeti topraklarına giren veya Ukrayna'dan transit geçen Moldova Cumhuriyeti'nde kayıtsız araca sahip kişilerin, 10 Ocak 2023'ten itibaren Moldova Cumhuriyeti yollarının kullanımı için geçiş ücreti (vinieta) ödemek zorunda olduğu belirtildi.
Uygulamaya ilişkin diğer bilgiler ve geçiş ücretlerine dair bilgilendirmeye https://evinieta.gov.md/ sayfasından erişilebilir.
Son Eklenen Yazılar
-
ABD deki 800 dolar altı muafiyet kalktı
-
ABD Telafi Edici Vergi Hk (Türkiye menşeli Demir veya çelikten petrol boruları)
-
Malezya menşeli/çıkışlı sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithalatında dampinge karşı vergi
-
AB SKDM Danışma Süreci
-
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik
-
AB İthalat Kontrol Sistemi-2 (ICS2) Sürüm 3 - ülkeler bazında karayolu ve demiryolu taşımacılıkları için gereklilikler
-
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/21)