Cezayir’de Yerli Girdi Şartlarına Uymayan Otomotiv Firmalarının İthalatı Azaltması Gerekecek
Cezayir, yerli otomotiv endüstrisine ağırlık vermek için hammadde
ve parça ithalatına bazı şartlar getirdi.
17 Kasım 2022 tarihli 76 sayılı Cezayir Resmi Gazetesinde yayımlanan 22-384 No’lu Kararname ile Cezayir’e otomotiv endüstrisinde üretim amaçlı yatırımda bulunabilmesi için izin verilecek üretici firmaların uyması zorunlu olacak idari ve teknik şartlar belirlendi.
Buna göre, üretim izni alan firmalar yatırımın ikinci yılında en az yüzde 10, üçüncü yılında en az yüzde 20, beşinci yılında en az yüzde 30 oranında yerli girdi şartını yerine getirmesi gerecek.
İstenen yerli girdi şartlarına uyulmaması halinde, ithal hammadde ve parça stoklarını azaltmak zorunda kalacaklar.
Yatırımcı firmalar ayrıca, üretimde kullanacakları hammadde ve parçaların ithalatında tercihli bir ticaret rejiminden faydalanacaklar.
Son Eklenen Yazılar
-
ABD deki 800 dolar altı muafiyet kalktı
-
ABD Telafi Edici Vergi Hk (Türkiye menşeli Demir veya çelikten petrol boruları)
-
Malezya menşeli/çıkışlı sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithalatında dampinge karşı vergi
-
AB SKDM Danışma Süreci
-
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik
-
AB İthalat Kontrol Sistemi-2 (ICS2) Sürüm 3 - ülkeler bazında karayolu ve demiryolu taşımacılıkları için gereklilikler
-
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/21)