İran, Pakistan’a Uygulanan İthalat Yasaklarını TTA Kapsamında Kaldırdı
İran, Pakistan ile yaptığı
Tercihli Ticaret Anlaşması (TTA) kapsamında 2000’in üzerinde GTİP’in ithalatına
getirdiği yasağı kaldırdı.
İran Sanayi Maden ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1382 yılında (2003-2004) Pakistan ile yapılan Tercihli Ticaret Anlaşması (TTA) kapsamında Pakistan’ın 338 ve İran’ın 309 adet GTİP’te karşı tarafa gümrük vergisi indirimleri sağladığı ancak bu GTİP'ler kapsamındaki bir kısım malların ithalatının İran tarafından 1397 (2018-2019) yılında yasaklandığı aktarıldı.
İran tarafından mezkûr yılda TTA kapsamındaki birçok ürünün de içlerinde bulunduğu 2000’in üzerinde GTİP’in ithalatında yasaklamaya gidildiği belirtildi.
Son yapılan bir anlaşma ile Pakistan için bu yasakların kaldırıldığı ve İran tarafından tarife indirimi yapılan GTİP’lerin sayısının 570’e ve Pakistan tarafından indirim yapılan GTİP’lerin sayısının ise 750’ye çıkarıldığı belirtildi.
Son Eklenen Yazılar
-
ABD deki 800 dolar altı muafiyet kalktı
-
ABD Telafi Edici Vergi Hk (Türkiye menşeli Demir veya çelikten petrol boruları)
-
Malezya menşeli/çıkışlı sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithalatında dampinge karşı vergi
-
AB SKDM Danışma Süreci
-
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik
-
AB İthalat Kontrol Sistemi-2 (ICS2) Sürüm 3 - ülkeler bazında karayolu ve demiryolu taşımacılıkları için gereklilikler
-
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/21)